Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

PitPoint gaat publiek waterstoftankstation Arnhem bouwen

Samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem gaat PitPoint in Arnhem het derde publieke waterstoftankstation van Nederland bouwen en exploiteren. Het station gaat juni 2019 open. De partners onderzoeken ook samen hoe het gebruik van waterstofvoertuigen gestimuleerd kan worden.

Het nieuw te bouwen tankstation komt op dezelfde locatie als waar PitPoint nu een CNG-tankstation heeft. Bij het station op de Westervoortsedijk kunnen straks zowel personenvoertuigen (700 bar) als bussen en huisvuilwagens (350 bar) tanken. De waterstof wordt onsite geproduceerd met behulp van technologie geleverd door het Arnhemse bedrijf HyGear.

Het station wordt gerealiseerd onder de vlag van het H2Nodes-project, dat voor 50 procent gefinancierd wordt door de Connecting European Facility (CEF). Daarnaast ontvangt het project steun vanuit de DKTI-regeling, waarmee de Nederlandse overheid projecten in duurzaam vervoer steunt. De Nederlandse overheid heeft de doelstelling dat er 20 waterstoftankstations in Nederland operationeel zijn in 2020. De waterstofbussen van de provincie Gelderland gaan in ieder geval gebruikmaken van het nieuwe waterstoftankstation.

Ga terug