Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Polestar accelereert in Nederland


Polestar maakt grote stappen in Nederland. Het elektrische performance merk uit Zweden heeft deze zomer niet alleen de gewilde Polestar 2 gelanceerd, maar ook 4 Spaces geopend, waar het Nederlandse publiek het merk en de modellen op een unieke manier kan ervaren.

De belangstelling voor Polestar, en met name de Polestar 2 is groot. De eerste exemplaren zijn inmiddels afgeleverd aan klanten en tegen het einde van het jaar zal Polestar prominent deel uitmaken van het Nederlandse straatbeeld.

De Polestar 2 is een volledig elektrische performance-fastback. Z’n aandrijflijn bestaat uit twee elektrische motoren, een op de vooras en een op de achteras. Samen leveren ze 408 pk en 660 Nm. De vierwielaandrijving zorgt tijdens actieve ritten voor een indrukwekkende stabiliteit en een solide rijgedrag onder natte of winterse omstandigheden. Hij heeft een 78kWh sterke accu voor een maximaal bereik van 470 kilometer (WLTP).

De Polestar 2 biedt meer dan alleen indrukwekkende specificaties. Zowel in het dagelijkse verkeer of bij langere trips bewijst hij zich als sportieve én praktische gezinsauto met veel ruimte voor 5 passagiers en bagage. Belangrijk hierbij is dat de accu in de bodem is geplaatst voor een optimale benutting van de ruimte.

Onder de achterklep schuilt een flinke laadruimte van 405 liter. Door het ontbreken van een verbrandingsmotor is er voorin ook een bagageruimte van 35 liter. Mocht dat niet genoeg zijn, dan kan ook de gedeelde achterbank (60/40) neergeklapt worden. De Polestar 2 kan bovendien nog uitgerust worden met een imperiaal die tot 75 kilo kan dragen. Hij is er ook met een elektrisch inklapbare trekhaak. Het toegestane, geremde aanhanggewicht is het hoogste binnen dit segment van elektrische auto’s, namelijk 1.500 kilo, wat genoeg is voor de meeste caravans en paardentrailers.

Het nieuwste model van Polestar staat bol van de interessante technologie. Het is bijvoorbeeld de eerste auto met een geïntegreerd Android-infotainmentsysteem, dat  toegang biedt tot diensten zoals Google Assistant, Google Maps en Google Playstore, eenvoudig te bedienen met geavanceerde voice control en het 11 inch grote touchscreen.

De standaard zeer rijk uitgeruste elektrische performance-fastback is er vanaf € 59.800,-. Hij is onder meer leverbaar met een Performance Pack dat voor nog betere rijeigenschappen zorgt. Het pakket bevat onder andere geavanceerde schokdempers van het Zweedse Öhlins, Brembo-remmen en gesmede 20 inch velgen.

Spaces

Polestar wil met zijn digital-first aanpak het gezicht van automotive retail veranderen. De Spaces van Polestar spelen daarbij een belangrijke rol. In de Polestar Spaces kunnen consumenten zich onderdompelen in het merk en alles te weten komen over de Polestar 1 en 2. Natuurlijk zijn de auto’s er zelf aanwezig om te testen en kunnen ze ook worden ontdekt via interactieve displays met touchscreens die ontworpen zijn om aandacht en conversatie te stimuleren. Ook kunnen consumenten de auto’s ervaren met gebruik van Varjo-virtual reality die de resolutie van het menselijk oog evenaart. En met vragen kunnen ze altijd terecht bij de Polestar Specialisten. Experts die consumenten écht in contact brengen met de filosofie en de producten van het merk en die niet op commissiebasis werken. De consument bepaalt zelf hoeveel interactie hij of zij wil. 

Er zijn inmiddels 4 Spaces geopend op a-locaties in Nederland, waaronder de Meent in Rotterdam en de Nieuwe Emmasingel in Eindhoven. De twee pop-up Spaces in de Westfield Mall of the Netherlands te Leidschendam en het Stadshart in Amstelveen worden binnenkort vervangen door twee permanente vestigingen.

Bron: Polestar

Ga terug