Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Powerdale ontwikkelt slimme residentiële lader


Het Belgische Powerdale ontwikkelde een slimme residentiële lader en laadplein met pinterminal.

>> ADVERTORIAL

De versnelling van elektromobiliteit valt niet te ontkennen. De Tesla Model 3 was in september 2019 voor de eerste keer het best verkochte model in Nederland. De bestseller in de elektrische voertuigcategorie? Nee, in alle categorieën. Er zijn duidelijke tekenen van een toekomstige golf van elektromobiliteit, al dan niet vanwege de regels voor de elektrificatie van parkeerplaatsen voor nieuwe gebouwen, de nieuwe normen voor CO2-uitstoot of de prijsdaling van batterijen. De vraag is dus niet of de transitie er zal komen maar eerder hoe we ermee omgaan.

Bij Powerdale kijken ze naar de implementatie van E-mobility oplossingen in het grotere eco-systeem en ontwikkelen ze technologie om de transitie te faciliteren.

Powerdale werd opgericht in 2003, lang voor de doorbraak van de elektrische wagen. Het begon als ontwikkelaar en producent van energiemanagementsystemen. In die expertise schuilt nog steeds de kracht van het huidige bedrijf. Inmiddels heeft het een breed scala aan producten, zowel voor huishoudens, laadpleinen en het publieke domein. Het zijn slimme hard- en software-oplossingen, bijvoorbeeld in de combinatie van opladen, apps voor gebruikers en een backend informatiesysteem voor beheerders.

All-in-one oplossing

Deze globale benadering ligt ook aan de basis van hun laatste ontwikkeling, de Home-lader voor de residentiële markt. Powerdale heeft hiermee een all-in-one oplossing ontwikkelt die werkt met om het even welke elektrische wagen, om het even welke netwerkconfiguratie en om het even het vermogen van de woning én deze oplossing houdt bovendien rekening met lokale energieproductie.

Neem bv. een gemiddeld huis met een capaciteit van 40 ampère. Indien je een auto hebt die in 32 ampère laadt, dan blijft er weinig vermogen over voor het huishouden. Zet je dan tijdens het laden je oven, stofzuiger en PlayStation ook aan, dan knallen de stoppen eruit. Met de intelligente laadoplossing van Powerdale, kun je dat automatisch voorkomen, en alleen het vermogen wat het huis niet nodig heeft aan het voertuig geven. Beschik je over een PV-installatie dan kan je zelfs prioriteit geven aan uw lokale productie voor het opladen van uw wagen.

Zowel voor particuliere woningen, voor appartementsgebouwen, als voor privé- en publieke parkings, Powerdale is klaar om de versnelling van elektromobiliteit te faciliteren met slimme technologische oplossingen.

Meer informatie: https://www.powerdale.com/nl/elektromobiliteit

Ga terug