Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Praktische handvatten bij depotladen

De Handreiking depotladen

In de toekomst gebeurt 80 procent van de laadsessies voor elektrisch vervoer op bedrijventerreinen. Hoe krijgen we dat voor elkaar? De nieuwe ‘Handreiking depotladen’ geeft antwoord op deze vraag en biedt praktische handvatten.  De handreiking is opgesteld door de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL).

De transportsector staat voor de uitdaging om de vrachtwagenvloot te elektrificeren. Die e-trucks moeten in de toekomst ook allemaal opgeladen worden. Dat zal voor zo’n 80 procent van het laden op een depot plaatsvinden, zo blijkt uit onderzoek van ElaadNL. Vervoerders en verladers hebben hier veel vragen over. Zoals: hoeveel laders heb ik nodig? Hoe kan ik de palen financieren? Of: wat zijn aandachtspunten bij het inrichten van de laadlocatie?

Daarom heeft de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) in opdracht van de werkgroep Logistiek een handreiking ontwikkeld, uitgevoerd door Batenburg installatietechniek en FIER Automotive & Mobility. Het document is samengesteld in samenwerking met laadinfrastructuurexperts, ervaringsdeskundigen en andere partijen uit de logistieke sector en bundelt dus alle beschikbare kennis. De handreiking richt zich op elektrische vrachtwagens in de N2-/N3-categorie, maar is ook geschikt voor andere zware elektrische voertuigen, zoals reinigingsvoertuigen.

Download de handreiking hier.

Ga terug