Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Primeur in Nederland: Toyota PROACE Electric


Toyota is in Nederland gestart met de levering van de PROACE Electric. De PROACE Electric is verkrijgbaar met de keuze uit twee krachtige batterijpakketten. Hiermee bedraagt de actieradius tot 230 respectievelijk 330 kilometer (WLTP). De prijzen beginnen bij € 31.995 excl. btw en bpm.

Toyota ziet voor de nieuwe PROACE Electric een belangrijke rol weggelegd voor stedelijke logistiek zonder schadelijke emissies (zero emission). Met een hoog laadvermogen, trekvermogen én een relatief groot elektrisch rijbereik zodat de PROACE Electric ook buiten de stad aan het werk kan.

Keuze uit 2 batterijpakketten

Het lithium-ion batterijpakket heeft een capaciteit van 50 dan wel 75 kilowattuur (kWh). In beide gevallen levert de elektromotor 100 kW/136 pk. Het maximumkoppel is 260 Nm. Omdat Toyota het batterijpakket onder de laadvloer heeft weggewerkt, gaat niets van de laadruimte verloren. Met een laadvermogen van 1.000 tot en met 1.275 kilogram – het hoogste in het segment – kan de PROACE Electric nog altijd veel materiaal vervoeren. Het trekvermogen is 1.000 kilogram (geremd). Ook in maatvoering en laadgewicht is de PROACE Electric een 100% bestelwagen.

3 manieren om te laden

Het batterijpakket van de PROACE Electric kan op drie manieren opgeladen worden:

  • met wisselspanning (AC) via een normaal stopcontact (10A);
  • met 1-fase tot 32A (7,4 kW);
  • met 3-fasen tot 16A (11 kW).

Dit geldt zowel thuis als bij openbare laadpunten. Snelladen kan via de aansluiting van het Combined Charging System (CCS), tot een piekvermogen van 100 kW. En door remenergie op te slaan in het batterijpakket, laadt de PROACE Electric zich ook onderweg op. Toyota levert de PROACE Electric standaard met de benodigde Mode 2 (10A) en Mode 3 (32A) laadkabels. Met een aantal van deze oplaadconfiguraties is de auto in 1 nacht weer op te laden.

In een half uur 80 procent opgeladen

Bij een snellaadpunt (DC) met 100 kW kan de 50 kWh-batterij in ongeveer een half uur voor 80 procent worden opgeladen (in slechts tien minuten komt er 100 kilometer rijbereik bij). Met een oplaadpunt van 75 kW kost dit ongeveer driekwartier. Maar ook met 3-fasen wisselspanning is het mogelijk om in minder dan twee uur weer 100 kilometer rijbereik te laden, zónder de hogere kosten van snelladen. Hiermee is het rijbereik eenvoudig te verlengen.

Verschillende gedaanten

De Toyota PROACE Electric kent verschillende gedaanten:

  • Compact met een laadvolume van 4,6 m3;
  • Worker met een laadvolume van 5,3 m3;
  • Long Worker met een laadvolume van 6,1 tot 6,6 m3;
  • Dubbele Cabine met een laadvolume van 4 m3.

De PROACE Electric Truck tenslotte is leverbaar met een open laadbak of kipper en met een opbouw met een laadvolume tot 10,5 m3, ideaal voor thuisbezorgservices. In 2021 voegt Toyota de SHUTTLE toe aan het aanbod. Deze personenversie van de PROACE Electric biedt een zitplaats aan 9 inzittenden, inclusief chauffeur.

Uniek: tot 15 jaar en 1 miljoen kilometer garantie

Toyota geeft op het batterijpakket van de PROACE Electric een garantie tot 15 jaar en 1 miljoen kilometers – welke het eerst bereikt wordt (tot 75% van de oorspronkelijke capaciteit). Dat is ongekend in zijn segment. Enige voorwaarde is dat de bestelwagen in onderhoud is bij de Toyota dealer. Mocht de klant onverhoopt met een lege batterij stil langs de weg komen te staan, dan brengt de pechhulpservice van Toyota hem naar het dichtstbijzijnde oplaadpunt dat beschikbaar is.

Extra complete uitrusting

De prijzen van de nieuwe Toyota PROACE Electric met 3 zitplaatsen beginnen bij € 31.995 voor de PROACE Electric Worker (50 kWh) uitgevoerd als Navigator. De uitrusting hiervan is extra compleet met onder meer airconditioning, cruise control, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel inclusief lendensteun en een 7-inch multimediasysteem met navigatie, Apple CarPlay, Android Auto en handige informatie over openbare laadpunten. Wie voor de uitvoering Professional of Innovator kiest, wordt getrakteerd op climate control, keyless entry, xenonkoplampen en 17-inch lichtmetalen wielen.

Toyota Oplaadservice

Met Toyota Oplaadservice biedt Toyota een allesomvattende oplossing met betrekking tot het opladen van zijn elektrische voertuigen. Met een speciale app zijn laadpunten snel gevonden en is vooraf te zien of deze vrij zijn en wat de kosten van het opladen zijn. Voor thuis of op het werk zijn laadpunten beschikbaar die namens Toyota worden geïnstalleerd en onderhouden. Hierbij is het verrekenen van zakelijk geladen stroom inbegrepen. Toyota Oplaadservice wordt uitgevoerd door Vattenfall InCharge.

Ga terug