Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Robert Koolen: "Opereren vanuit de innerlijke drive"


Robert Koolen is spreker tijdens de live online talkshowreeks ‘Mobility Meet-Up’, waarvan de eerste aflevering in het teken staat van zero emissie bouwlogistiek: “Heijmans werkt hard aan duurzame logistiek, en het zou helpen als andere partijen het belang daarvan ook gaan inzien”.

“Er zijn eigenlijk drie motivaties om bezig te zijn met dit soort maatschappelijke thema’s. Dat kan zijn dat een opdrachtgever er om vraagt. Dat is het gemakkelijkste. Die betaalt dan ook. Verder kan het wet- en regelgeving zijn. En tot slot een innerlijke drive. Maar de extra kosten van die innerlijke drive maken het wel lastig bij een tender of aanbesteding”, aldus Koolen.

Niettemin wil Heijmans blijven opereren vanuit die innerlijke drive. In grote en in kleine dingen. “Denk bij die kleine dingen aan groene stroom en aan gebruik van duurzaam hout. Dat doen we al jaren standaard. Het kost weinig moeite, maar toch zie ik nog lang niet iedereen dat doen.”

Mobiliteit is een van de thema’s waar Heijmans vanuit de eigen duurzaamheidsambitie mee bezig is. “We bestellen geen diesels meer als lease-personenauto’s en stimuleren de aanschaf van elektrische auto’s. Ook werken we met een mobiliteitsbudget zodat mensen ook kunnen kiezen om gebruik te maken van de fiets of het openbaar vervoer. We proberen zo veel mogelijk digitaal te vergaderen, ook buiten corona. En we kiezen waar mogelijk bijvoorbeeld voor de inzet van bakfietsen voor logistiek in de stad.”

Daarnaast zet Heijmans in op elektrificering van bouwmachines. “Met de kleine machines gaat dat prima. De grote machines vergen grote investeringen, waarbij je moet kijken of je dat alleen of samen met partners wilt gaan doen.”

Online talkshow over zero emission bouwlogistiek 

Robert Koolen is spreker tijdens de live online talkshow ‘Mobility Meet-Up’, waarvan de eerste aflevering in het teken staat van zero emissie bouwlogistiek. Op woensdag 24 maart, van 15:00 tot 16:00 uur.

Gratis aanmelden

Kijken is gratis, maar voorafgaande aanmelding verplicht. Gratis aanmelden kan via deze link. Op die pagina staat ook ‘meer informatie’ over de inhoud van de online talkshow zelf.

Ga terug