Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Subsidieregeling Amsterdam voor elektrische taxi's geopend

Sinds 1 augustus 2018 kan er in Amsterdam subsidie worden aangevraagd voor een 100 procent elektrische taxi. De rijksoverheid stelt 500.000 euro beschikbaar om de luchtkwaliteit te verbeteren. Wethouder Dijksma (Verkeer en Vervoer, Water en Luchtkwaliteit) verdubbelt dit bedrag en zet het geld in voor de verschoning van taxi’s. Eerder dit jaar bleek een dergelijke regeling erg succesvol.

Anders dan de voorgaande regeling is dat in de nieuwe regeling voor maximaal 5 taxi’s per onderneming subsidie kan worden aangevraagd. Hiermee richt de regeling zich meer op de kleine taxi-ondernemers. De subsidie voor elektrisch vervoer is één van de stimuleringsmaatregelen om de taxibranche te helpen met de overstap naar elektrisch rijden. Samen met de taxi-organisaties werkt de gemeente samen aan een uitstootvrije taxibranche in 2025.

De afspraken staan in het convenant convenant ‘Schone taxi’s voor Amsterdam’. Gezonde lucht in Amsterdam Iedereen heeft het recht om schone en gezonde lucht in te ademen. Daarom neemt de gemeente Amsterdam extra maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Naast het beschikbaar stellen van subsidies voor elektrische voertuigen faciliteert de gemeente de aanleg van openbare (snel-)laadpunten. Amsterdam is daarnaast de enige stad in 2018 met een milieuzone voor vracht- en bestelauto’s, brom- en snorfietsen, taxi’s en autobussen en touringcars.

Ga terug