Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

TRENS - Solar Trains in duurzame stadsdistributie


TRENS Solar Trains met hoofdvestiging in Enschede en haar R&D in Geijsteren (Venray), ontwikkelt en produceert unieke elektrische voertuigen voor de stadsdistributie en regionaal collectief passagiersvervoer. De TRENS-Logic biedt mobiliteitsoplossingen voor drukke en verstikkende binnensteden.

Het is een Zero-Emissie voertuig, maakt geen lawaai en door de enorme laadcapaciteit draagt ze bij tot de vermindering van vervoersbewegingen. De eerste duurzame voertuigen rollen deze maand van de productieband. Binnenkort zal een  welbekende Nederlandse groothandel en distributeur hiermee klanten gaan beleveren.

De innovatieve TRENS-Logic met groot laadvermogen is ontwikkeld voor duurzaam gebruik. Het voertuig bestaat uit een tractor gevolgd door één of meerdere wagons op gewone luchtbanden en wordt daardoor een “stadstrein” genoemd. De tractor wordt aangedreven door onderhoudsvrije (Lithiumijzerfosfaat) batterijen. Deze worden in de avonduren op het basisstation opgeladen. De capaciteit is zo bepaald, dat bijladen tijdens de werkshift niet nodig is. De in de daken geïntegreerde zonnecellen zorgen bovendien voor extra energie.

De ruime wagons zijn met een techniek uitgerust waardoor ze het spoor van de tractor precies volgen. Dit maakt een zeer korte draaicirkel mogelijk. Ondanks het grote laadvolume, is de wieldruk op de weg uitzonderlijk laag. Gemeentes met oude en kwetsbare wegen, kades en bruggen zullen dit zeer waarderen. Aanpassingen aan de stadsinfra zijn derhalve niet nodig.

Vele voordelen van de TRENS-Logic

Dit unieke voertuig biedt tal van voordelen. In de stadslogistiek voorkomt de TRENS-Logic, door haar enorme laadcapaciteit, vele vervoersbewegingen in de binnenstad. Door het slanke design zal het 
overige verkeer geen hinder ondervinden.

De wagons kunnen modulair ingezet worden om bijvoorbeeld goederen af te leveren op een centraal punt, van waaruit koeriers te voet, met fiets of met andere kleine elektromobielen voor verdere distributie zorgdragen in dat rayon. Het slimme ontwerp met een in hoogte verstelbare lage laadvloer maakt snel en efficiënt lossen, aan de zijkant van de wagons, mogelijk.

TRENS Solar Trains biedt een compleet programma. Naast verkoop in geheel Europa, is er internationale service en onderhoudssupport geregeld.

Multifunctionele inzet van de TRENS-Logic

Er zijn wagons ontworpen voor goederen- en voor personenvervoer, die eenvoudig zijn aan- en af te koppelen. Dat maakt een flexibele, eventueel gecombineerde inzet mogelijk. Zo is dit onder andere voor de bouwlogistiek een uitkomst: Met minder vervoersbewegingen worden vakmensen gelijk met materiaal en gereedschappen op de bouwplaats afgeleverd.

Ook op bedrijventerreinen kan men profiteren van de TRENS-Logic: het voertuig kan als duurzame verbinder ingezet worden tussen een centrale parkeerplaats buiten het bedrijventerrein en de vele werklocaties op het bedrijvencomplex. Op deze wijze wordt er optimaal gebruikgemaakt van het terrein op het bedrijvencomplex terwijl het personenvervoer duurzaam geregeld is. Voor deze functie wordt de ontwikkeling van een waterstof aangedreven TRENS-voertuig binnenkort opgestart.

Voor het type voertuig volstaat een BE-rijbewijs en blijven de operationele kosten laag.

Meer informatie staat op www.trens.eu.

Ga terug