Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Tata Group bouwt batterijfabriek in Engeland

 

Tata Group gaat een batterijfabriek bouwen in Groot-Brittannië. Het bedrijf investeert 4 miljard pond (4,6 miljard euro) in de fabriek, die batterijen gaat produceren voor dochterbedrijf Jaguar Land Rover.

Het Indiase Tata Group verwacht dat de batterijfabriek in 2026 de deuren opent. Het bedrijf verwacht een productie van 40 gigawattuur, waarbij vierduizend banen worden gecreëerd. Premier Rishi Sunak zegt dat de investering een fantastisch vertrouwen is in de Britse economie. Hij noemt het een van de grootste investeringen ooit in de Britse auto-industrie.

De Britse overheid lobbyde naar verluidt fors voor de komst van de fabriek, al wilde Sunak niks kwijt over de investering gezien de commerciële gevoeligheden. In 2019 mistte Groot-Brittannië de kans op de Europese fabriek van Tesla wegens de Brexit-dreiging.

Ook in Europa staat de komst van verschillende batterijfabrieken gepland. Zo opent ACC voor het einde van dit jaar in het Franse Billy-Berclau een van de drie geplande batterijfabrieken. Ook in Duitsland, Polen, Italië, Spanje en Hongarije liggen plannen voor de bouw van batterijfabrieken.

Bron: automotive-online.nl

Ga terug