Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

AllesOverWaterstof op ZE | EM

 

Het H2 Paviljoen op Zero Emission | Ecomobiel krijgt steeds meer gestalte. Dit jaar treedt AllesOverWaterstof toe als een van de nieuwe partners. Het bedrijf geeft er diverse belevingsworkshops en verzorgd de lezing ‘Waterstof in de mobiliteitssector’. Die sessies zijn volgens Erwin Geurts ook bijzonder relevant voor de deelnemers en bezoekers van de buurevenementen zoals de Vakbeurs Energie. 

AllesOverWaterstof werd tweeëneenhalf jaar geleden opgericht door Frank Mietes en Erwin Geurts. Het bedrijf heeft 3 hoofdactiviteiten, te beginnen met het bieden van nationaal en internationaal waterstofnieuws op de website. Het begeleidt bedrijven in het voortraject van de overstap naar waterstoftoepassingen. Daarnaast trekt het Nederland rond met zijn waterstof-experience, waarmee het uiteenlopende organisaties laat kennismaken met waterstof door het in de praktijk te laten ervaren. 

Boot niet missen 

‘Het opslaan van energie is onmisbaar als we naar een 100 procent hernieuwbaar energiesysteem willen’, aldus Geurts. ‘Waar de toepassing van elektrische batterijen tegen beperkingen aanloopt wat betreft capaciteit, laadtijd en duurzaamheid, biedt waterstof vaak oplossingen. Die waterstofeconomie komt er dus onherroepelijk aan. Dat betekent dat er grote veranderingen op komst zijn in vele sectoren. Organisaties en bedrijven die de boot niet willen missen moeten zich daarop voorbereiden. Wij willen hen daarbij ondersteunen dat is onze passie. Vandaar onze deelname aan Zero Emission | Ecomobiel.’ 

Scooter en step 

Het H2 Paviljoen is een van de highlights van de komende editie van Zero Emission | Ecomobiel. Hier kan de bezoeker onder andere proeven aan de waterstof-experience van AllesOverWaterstof. Zo demonstreert het een kooktoestel op waterstof. Daarnaast kunnen bezoekers een waterstofscooter en -step uitproberen op het Test & Drive parcours LEV. In het thematheater zal het onder de kop ‘Waterstof in de mobiliteitssector’ diverse basics de revue laten passeren; hoe maak je het, hoe sla je het op, wat zijn de toepassingen…? 

Wegnemen misvattingen 

Geurts: ‘Bij dat alles vertellen we niet alleen het technische verhaal. Ook het menselijke aspect is ook van groot belang vanuit het oogpunt van de marktadaptatie. Bij velen roept het woord waterstof op één of andere wijze een negatieve associatie op. Of dat nou komt doordat de ramp met de Hindenburg nog steeds naklinkt, de waterstofbom of nog iets anders is, ik weet het niet. Maar om draagvlak te creëren is het wegnemen van misvattingen zoals die over veiligheid essentieel. Daarnaast grijpen we Zero Emission | Ecomobiel aan om de transitie in een breder perspectief te plaatsen. De mobiliteitssector neemt met de opkomst van waterstof-elektrische voertuigen zoals bussen en trucks de lead in praktische toepassingen, zoals trucks en bussen. Maar waterstof zal in de toekomst ook absoluut een rol gaan spelen in de warmtemarkt in de gebouwde omgeving. Daarmee is wat wij te vertellen hebben bijvoorbeeld dus ook interessant voor de deelnemers en bezoekers van de Vakbeurs Energie en RENOVATIE. Ook hen nodigen we dus van harte uit bij onze presentaties en op onze stand.’ 

Ga terug