Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Ecotap en Allego plaatsen 4.500 laadpunten in Gelderland en Overijssel

Gelderland en Overijssel hebben na een aanbesteding Ecotap en Allego geselecteerd om de 2 provincies van 4.500 nieuwe laadpunten (red. 2.250 laadpalen) te voorzien. Daarmee komen er 4 keer zoveel laadpunten in de openbare ruimte van de 43 gemeenten in beide provincies. Gebruikers van deze nieuwe laadpalen betalen op dit moment de laagste prijs van Europa. De grote omvang van het aantal laadpunten heeft geleid tot de laagste prijs aan de paal in Nederland van 15 cent per kilowattuur.

Ecotap gaat samen met Allego na de zomer van start met de aanleg, het beheer en het onderhoud van de openbare laadpalen in de deelnemende gemeenten.

Tegelijkertijd start als onderdeel van de plaatsing de grootste praktijkproef naar slim laden. Hierin onderzoeken de provincies samen met netbeheerders Enexis en Alliander hoe elektrische auto’s zoveel mogelijk kunnen laden op duurzame energie. De 3 jaar durende praktijkproef is wereldwijd het grootste (gedrags)onderzoek naar slim laden. Harm-Jan Idema namens de slim laden partners: ‘Door meer gespreid over de dag te laden gebruiken we meer energie uit zon en wind en voorkomen we overbelasting tijdens de drukke uren. De praktijkproef naar slim laden is uniek in omvang en bijzonder met zoveel partijen die daaraan meewerken. Dit onderzoek draagt zo bij aan de energietransitie, schone lucht en minder CO2 uitstoot.’

Ga terug