Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Eerste laadpunten in Hagenaartjes in gebruik genomen

Door de beroemde Hagenaartjes te plaatsen, die parkeren en laden combineren, onderzoekt de gemeente Den Haag hoe objecten in de schaarse openbare ruimte voor meerdere doeleinden kunnen worden gebruikt. De eerste laadpunten in ‘Hagenaartjes’ zijn in gebruik genomen.

In Bezuidenhout zijn de ‘Hagenaartjes’ met laadpunten neergezet, zonder gereserveerde parkeerplekken. Het gaat om een proef tot het eind van het jaar. Het idee van deze combinatie is aangedragen door een actieve en duurzame wijkbewoner.

Hagenaartjes zijn paaltjes die bomen beschermen tegen aanrijdingen én een laadpunt bevatten voor elektrische auto’s. In de Jacob Mosselstraat in het Bezuidenhout, tussen de Juliana van Stolberglaan en de 2e Louise de Colignystraat, staan nu 10 van deze paaltjes.

Met deze 10 laadpunten kunnen er 20 parkeerplekken worden bereikt. In tegenstelling tot de traditionele laadpunten zijn hier geen gereserveerde parkeervakken voor elektrische auto’s gemaakt. De verwachting is dat er altijd wel een parkeerplaats en een vrij laadpunt te vinden is.

De proef in de Jacob Mosselstraat duurt tot eind 2018. In deze periode onderzoekt de gemeente hoeveel gebruik er wordt gemaakt van deze laadpunten, hoe de paaltjes in de praktijk werken, of elektrische rijders voldoende vrije laadplekken kunnen vinden en wat buurtbewoners en gebruikers van de nieuwe manier van laden en parkeren vinden. Als de resultaten goed zijn, is het de bedoeling dat er op meer plaatsen in de stad ‘Hagenaartjes’ met laadpunten komen. De Hagenaartjes zijn het tweede object waarin functies worden gecombineerd. Eerder plaatste de gemeente al laadpalen die ook een straatlantaarn zijn.

Ga terug