Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

smart 100 procent elektrisch vanaf 2019

smart in Nederland is vanaf 1 januari 2019 een 100 procent elektrisch automerk. De overstap van smart naar volledig elektrisch sluit aan bij de CASE-strategie waarop de mobiliteit van de toekomst bij smart gebaseerd is.

CASE is de afkorting voor Connected, Autonomous, Shared en Electric. Onder de vlag van het nieuwe product- en technologiemerk EQ staan de smart fortwo en de 4-persoons smart forfour garant voor emissievrije urban mobility.

smart is de eerste fabrikant die systematisch werkt aan de overgang van verbrandingsmotor naar elektromotor. Sinds 2017 verkoopt het merk alleen nog maar elektrische modellen in de Verenigde Staten, Canada en Noorwegen. Nederland volgt dit voorbeeld nu en in 2020 zal het modellengamma ook in andere Europese landen 100 procent elektrisch zijn.

smart lanceert ook de nieuwe smart EQ control-app. Deze app combineert voertuiginformatie – zoals de actuele laadstatus – en de bediening van voertuigfuncties – waaronder de voorverwarming van de accu (preconditionering) – waarmee de actieradius van de smart EQ vergroot kan worden. De smart EQ control-app beschikt binnenkort over een integratie van de laadpuntenservice door Plugsurfing. Hiermee is het mogelijk om laadstations te vinden, hun beschikbaarheid te verifiëren en ook de betaling van het laden bij een publiek laadpunt te regelen.

Ga terug