Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Toogethr biedt handvaten voor ‘het nieuwe normaal’

 

Toogethr neemt op 6,7 en 8 oktober voor het eerst deel aan Zero Emission Ecomobiel. Daar toont het bedrijf onder andere zijn slimme oplossingen voor ‘ridesharing’ en het managen van parkeerruimte. Diezelfde toepassingen bieden werkgevers additionele voordelen zolang er nog geen vaccin tegen het coronavirus is, en wel als instrument voor social responsibilittijdens het woon-werkverkeer. 

Joost Bijlsma startte Toogethr 4 jaar geleden vanuit een eenvoudig idee. ‘We moeten de CO2-uistoot en verkeerscongestie terugdringen. Wat als we het aloude idee van carpooling weer in ere herstellen, maar dan wel op een manier die werkt?  

Zekerheid en veiligheid 

Carpooling is nooit echt aangeslagen’, aldus Bijlsma. ‘Tegelijkertijd is er niets logischer dan samen met collega’s met bijna hetzelfde mobiliteitspatroon naar het werk en weer naar huis te rijden, zeker vanuit het oogpunt van verduurzaming. Wil je dat stimuleren, dan moet je allereerst gemak, zekerheid en veiligheid bieden. Wij ontwikkelden een app die werkgevers in staat stelt dit op eenvoudige en betrouwbare wijze te faciliteren voor hun mensen. Een tweede oplossing betreft het optimaliseren van de beschikbare parkeerruimte. Wij kunnen alle slagbomen waar dan ook direct ‘smart’ maken met onze combinatie van hardware en software. Daarmee stellen we beheerders in staat de capaciteit van een parking veel flexibeker te gebruiken terwijl ze meer grip en inzicht creëren. Met onze Toogethr Cycles-app kunnen bedrijven en andere organisaties, met behulp van een loyaliteitsprogrammabovendien zorgen dat hun medewerkers vaker de fiets pakken. 

Coronacrisis 

Toogether is inmiddels de startup-fase voorbij. Het heeft een kleine dertig medewerkers in dienst. De namen van de klanten en ontwikkelpartners klinken als een klok; Shell, Heineken, Tata, DOW, Schiphol… Zij zien de toegevoegde waarde van de technologie en applicaties van Toogethr bij het terugdringen van hun CO2-footprint. Niemand had kunnen voorspellen dat die additionele voordelen bieden nu de coronacrisis heeft toegeslagen. Denk daarbij aan het verbeteren van de bereikbaarheid en bieden van extra flexibiliteit om op het werk te komen. 

Juiste afspraken 

Bijlsma: ‘Iedereen denkt momenteel na over het vormgeven van de anderhalve-meter-samenleving. Dat zal het nieuwe normaal zijn zolang er nog geen vaccin tegen corona bestaat. Veel bedrijven en publieke organisaties bereiden zich daarop voor, maar dat is niet altijd gemakkelijk. Zo zullen meer mensen het OV mijden en per auto naar hun werk willen. Onze ridesharing-app biedt dan uitkomst, ook voor degenen die geen auto hebbenBeter met de juiste afspraken met een vertrouwd persoon carpoolen, dan in een overvolle bus of treinMet onze parkeeroplossing kun je de flow op de parkeerlocatie flexibel vormgevenbijvoorbeeld spreiding in tijd en afstand creëren terwijl je de capaciteit beter benutFietsen gaat uiteraard sowieso hand in hand met social distancing. Onze producten kunnen kortom bijdragen aan het realiseren van verantwoord woon-werkverkeer. En dat geeft een heel prettig gevoel.’ 

https://www.toogethr.com/safe-travel

 

Ga terug