Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

PitPoint en Connexxion realiseren zero-emissievervoer in Noord-Holland Noord

Voor het eerst rijden er elektrische Connexxion-bussen in de regio Noord-Holland Noord. PitPoint heeft gezorgd voor het ontwerp, de levering en de installatie van het elektrische laadplein voor de 21 elektrische bussen. Het is het grootste AC-(wisselstroom)laadplein voor openbaar vervoer in Nederland. Aan het einde van dit jaar rijden er 83 elektrische bussen in de regio.

Connexxion voert de komende 10 jaar het openbaar vervoer in de regio Noord-Holland Noord uit, in opdracht van de provincie Noord-Holland. Een belangrijke ambitie van het vervoersbedrijf is waar mogelijk uitstootvrij te rijden. Daarom wordt er gereden met elektrische bussen. Deze bussen worden opgeladen bij laadpleinen in Alkmaar, Den Helder en Hoorn.

De 3 laadlocaties verschillen in grootte, hoeveelheid bussen die er kunnen worden geladen en complexiteit. In Den Helder worden er 5 laadpunten gerealiseerd, in Hoorn 26 en in Alkmaar 54. Jan Theo Hoefakker, directeur commercial sales bij PitPoint: ‘Wij zijn ontzettend blij dat Connexxion met ons dit omvangrijke en uitdagende project is aangegaan. Hiermee versterken wij ons elektrischvervoersportfolio en laten we zien dat we voor alle schone brandstoffen het meest optimale ontwerp kunnen maken.’

Ga terug