Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Groei remt af, 'maar toekomst automarkt is onvermijdelijk elektrisch'

Tien miljoen elektrische auto's en ruim vier miljoen laadpunten: dat zou zomaar het Nederlandse wagenpark kunnen zijn in 2050, zegt kenniscentrum ElaadNL.

Lees meer...

Daimler Truck presenteert snellere en goedkopere manier van vloeibaar waterstof tanken

Daimler Truck en Linde Engineering hebben met een innovatief sLH2-proces gezamenlijk een nieuwe stap gezet op weg naar emissievrij transport met waterstof.

Lees meer...

“Zuinig omgaan met de beschikbare energie is altijd een goed idee. Ongeacht welke energiebron je gebruikt.”

“De kernwaarden van Volvo Trucks zijn kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu. Je kunt wel stellen dat we pioniers zijn,” vertelt Jan Schouten. "We geloven in een duurzame toekomst voor de transportindustrie. En onze trucks, services en activiteiten blijven hierin de weg leiden.”

Lees meer...

“Na 2040 zal naar verwachting bijna geen dieseltruck worden verkocht.”

Vraag je programmamanager terugsluis vrachtwagenheffing van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) Jochem Sprenger naar de Aanschafsubsidieregeling Zero-Emissie Trucks (AanZET) en aanverwante subsidieregelingen, dan krijg je alle gewenste informatie én maak je direct kennis met de bevlogenheid van deze expert.

Lees meer...

Juridische mogelijkheden laden bij de buren in kaart gebracht

Gedeeld gebruik van laadinfrastructuur biedt oplossingen voor de stijgende laadvraag van bedrijven en het overbelaste elektriciteitsnet. Maar hoe regel je dit juridisch?

Lees meer...

Proof of the sum ontwerpt Milence locatieconcept voor elektrisch vrachtvervoer

Ongeveer een kwart van de uitstoot van het wegtransport in de Europese Unie is afkomstig van zware bedrijfsvoertuigen. De transitie naar elektrisch vrachtvervoer moet dan ook versneld worden.

Lees meer...

"Het opladen van e-trucks is een wereld van onontdekte plekjes"

Een goede zakenrelatie van me roept het al een tijdje hardop: “Alles wat je over dieselvrachtwagens weet, is nu ineens waardeloos!” Nu is dat natuurlijk een beetje gechargeerd, maar er zit wel degelijk een kern van waarheid in.

Lees meer...

Voorspellingen over elektrische mobiliteit vaak veel te conservatief

Voor het voorspellen van de energietransitie wordt er vaak nog gewerkt met statische top-down modellen. Mede daardoor zijn de voorspellingen over hoe snel het gaat met elektrische mobiliteit en duurzame energie vaak veel te conservatief.

Lees meer...

Nieuwe Europese wetgeving versnelt internationale uitrol laadinfrastructuur

De langverwachte nieuwe Europese verordening voor de uitrol van infrastructuur voor alternatieve brandstoffen is vastgesteld. De Alternative Fuels Infrastructure Regulation (AFIR) is op 3 oktober 2023 ingegaan en geldt ook direct voor Nederland.

Lees meer...

Energiemanager Fudura wint de Netwerk Award

Fudura helpt ondernemers met slimme energie-infrastructuren problemen als netcongestie voor te blijven. En enthousiasmeerde vorige maand haar complete netwerk voor een bezoek aan de vakbeurzen van de Nationale Energie Week. Het leverde hen de Netward Award op.

 

Lees meer...