Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Mobility Meet-Up: We Drive Solar en Smart Solar Charging

Robin Berg: “Om te kunnen opschalen, moet techniek op grote schaal beschikbaar komen en wetgeving helder zijn - denk aan de dubbele belasting.

Lees meer...

‘V2G is heel belangrijk om elektrisch rijden naar een volgend level te brengen’

In meerdere steden vinden proefprojecten plaats waar elektrische auto’s worden gebruikt als batterij. Hebben die zogenoemde Vehicle to Grid-projecten genoeg potentie om ons overvolle stroomnet te ontlasten? Daarover gaat de volgende gratis Mobility Meet-Up, op donderdag 10 februari. Drie deelnemers geven een voorschot.

Lees meer...

Piet Kruijt Award 2021 – interview met winnaar Teun Kolner

Tijdens de meest recente editie van Zero Emission | Ecomobiel werd de Piet Kruijt Award voor het eerst uitgereikt, en wel aan Teun Kolner, adviseur mobiliteit van de gemeente Rotterdam. We spraken hem kort maar krachtig… over zijn werk en dit succes.  

Lees meer...

Als vanouds: Brabanthallen place to be voor professionals in de energietransitie

De Brabanthallen in ’s Hertogenbosch vormden afgelopen week weer het zakelijke middelpunt van de energietransitie in Nederland: met als thema samenwerken in transitie was de Nationale Energie Week de place to be voor iedereen die zich professioneel bezighoudt met hoe Nederland de komende jaren verduurzaamt.

Lees meer...

Over de Nationale Agenda Laadinfrastructuur

De Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) is een meerjarige beleidsagenda met ambities en acties die ervoor gaan zorgen dat we straks altijd overal, makkelijk en slim kunnen laden.

Lees meer...

"Als installateur van zonnepanelen is het logisch dat je elektrisch rijdt"

Het hart van iedere duurzame ondernemer in energie gaat waarschijnlijk sneller kloppen van duurzaam vervoer. Zo ook dat van Pim Schram, installateur van zonnestroom en -warmte.

Lees meer...

“Een elektrische bus kost meer maar verbruikt fors minder”

Een elektrische bedrijfsauto is in veel gevallen een goede vervanger voor een fossiel aangedreven bedrijfsauto. Zo ook voor Alfred de Kooter van De Kooter Spuit- en Schilderwerk.

Lees meer...

Diederik Samsom opent vakbeurs en Nationale Energie Week op dinsdag 12 oktober

Medeauteur van het Fit for 55 klimaatmaatregelenpakket van de Europese Commissie Diederik Samsom gaat tijdens de opening van de vakbeurs Zero Emission | Ecomobiel 2021, onderdeel van de Nationale Energie Week, op dinsdag 12 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch als keynote spreker in dialoog met de vertegenwoordigers van ‘s lands meest betrokken sectoren.

Lees meer...

E-trucks special: Volta Trucks

Met de transitie ontstaat er ook ruimte voor nieuwe toetreders. Zero Emission | Ecomobiel 2021 is trots om één van deze nieuwe toetreders naar de Brabanthallen te kunnen halen.

Lees meer...

E-trucks special: Mercedes-Benz

De Duitse Truckfabrikant heeft twee ijzers in het vuur. De FUSO eCanter kennen we al langer, maar de eActros maakt haar debuut op de Nederlandse beursvloer.

Lees meer...