Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Logistieke hubs voor emissievrije stedelijke distributie

Bijna dertig grote steden sturen aan op een geleidelijk verbod op fossiele bedrijfswagens vanaf 2025. Deze worden geconcretiseerd in zogenoemde zero-emissie zones. Dit zorgt voor onrust en bezwaren bij transporteurs en andere bedrijven.

 

Lees meer...

Rubriek Elektrotechniek: Hieke van Heesch van InMotion

In Rubriek Elektrotechniek vertellen experts over de rol van elektrotechniek in de mobiliteitstransitie als het gaat om het slimmer, sneller, efficiënter, duurzamer en veiliger maken ervan. Deze maand: Hieke van Heesch, Partnership Manager van InMotion.

Lees meer...

De rol van de overheid in het stimuleren van emissieloos vrachtverkeer

Met Marijn Roks van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Voor vrijwel alle vervoersbedrijven is de overstap naar elektrische vrachtwagens en de realisatie van de daarbij horende laadinfrastructuur relatief nieuw.

Lees meer...

De rol van verladers bij het verduurzamen van transport

Met Thomas Reitsma van evofenedex

“Logistiek draait om ketenperspectief. Onze vereniging helpt opdrachtverstrekkers graag om hun rol goed in te vullen en neemt ze mee in de mogelijkheden.”

Lees meer...

Investeren in emissieloos vervoer doe je samen

Met Dirk-Jan van Schaik van Millenaar & Van Schaik

“Ik ben ervan overtuigd dat zowel elektrisch als waterstoftransport over een jaar of vijf domineren. Op dit moment is het vooral nog pionieren, maar het ideaalplaatje komt elke dag dichterbij.”

Lees meer...

De zero-emissiezones komen eraan

Met Anne-Marie Nelck van Transport en Logistiek Nederland


Vanaf 1 januari 2025 mogen in 28 Nederlandse gemeenten bestel- en vrachtauto’s daarin niet meer worden aangedreven door een dieselmotor. Voor sommige voertuigen geldt er tot 2030 een overgangsregeling.

Lees meer...

Publieke laadinfrastructuur voor E-trucks is bepaald geen abc

Met Rutger de Croon van ElaadNL

Er rijden meer dan 373.000 volledig elektrische personenauto’s waarvoor in  Nederland 50.000 openbare laadpalen beschikbaar zijn. Ook qua vrachtwagens neemt elektrische mobiliteit in hoog tempo toe. Laden is echter een aandachtspunt.

Lees meer...

TNO pleit ervoor innovaties sneller op de weg te krijgen

De vraag naar mobiliteit neemt wereldwijd enorm toe en tegelijkertijd willen en moeten we schoner, veiliger en efficiënter dan ooit tevoren van A naar B. “Aan slimme ideeën is binnen de sector geen gebrek, maar het vermogen om samen innovaties soepel en snel naar de weg te krijgen wordt onvoldoende benut.”

Lees meer...

Veel bedrijven rijden spoedig volledig elektrisch

Driekwart van de Nederlandse bedrijven is van plan om binnen drie jaar volledig over te stappen op elektrische voertuigen. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van Vattenfall.

Lees meer...

“Als het diesel zou regenen, zou jij dan geen emmer onder de regenpijp zetten?”

Stel, het zou elke dag een beetje diesel regenen. Zou jij dat zo in het riool laten wegspoelen? Of zou je er alles aan doen om zoveel mogelijk van die diesel op te vangen en die te gebruiken in je vrachtwagens?

Lees meer...