Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

"Waterstof in vrachtwagens is en blijft een belofte"

Vijf jaar geleden begon mijn reis in de elektrische vrachtwagens. Ik was accountmanager van DAF in Twente. Een bedrijf in Oldenzaal vroeg mij of ik wellicht ook een waterstofvrachtwagen kon leveren. Mijn antwoord was volmondig: “Ja! Dat kan.”

Lees meer...

Emissiefactoren voor luchtkwaliteit en stikstofdepositie

Jaarlijks stellen TNO en het PBL een lijst op met generieke emissiefactoren voor wegverkeer in Nederland. Deze emissiefactoren geven aan hoeveel milieuschadelijke stoffen gemiddeld worden uitgestoten per gereden kilometer voor een gemiddelde verkeerssituatie. De lijst omvat zowel de huidige emissiefactoren als voorspellingen voor toekomstige jaren.

Lees meer...

"Voor e-trucks is elke cent duizend euro waard!"

"De afgelopen editie van Zero Emission | Ecomobiel was weer meer dan geslaagd. Met een duidelijke stijgende lijn in de verkopen van het aantal elektrische vrachtwagens, steeg ook de animo voor een bezoek vanuit de logistieke sector. De verwachting is dat deze stijgende lijn in de aankomende jaren verder zal versnellen."

Lees meer...

H2 Marine Solutions wint de Waterstof Innovatie Award

Waarom zijn startup dit jaar winnaar werd? Directeur Cees van Bladel: “Onze emissieloze coachboot voor de zeilsport is marktrijp en toepasbaar voor verschillende gebruikers van kleine, snelle boten. En voldoet in alle opzichten aan de eisen rondom haalbaarheid en houdbaarheid die voor het winnen van de award zijn gesteld.”

Lees meer...

Nationale Energie Week 2023 was groter en grootser dan ooit

Den Bosch was vorige week wederom het zakelijke middelpunt van de energietransitie in Nederland. Met als thema Samenwerken in transitie waren de Brabanthallen drie dagen lang dé plek om te zijn voor iedereen die beroepsmatig betrokken is bij de verduurzaming van de bouw, installatie, mobiliteit en industrie.

Lees meer...

Interview met Ed van Dalen, businessdevelopment manager bij Hager

In Rubriek Elektrotechniek vertellen experts over de rol van elektrotechniek in de mobiliteitstransitie als het gaat om het slimmer, sneller, efficiënter, duurzamer en veiliger maken ervan. "De vraag is niet of, maar vooral wanneer."

Lees meer...

“Wat kijk ik uit naar de beurs volgende week!”

Column van Auke Hoekstra - NEON Research (TU Eindhoven) en ZEnMO

 

Wat kijk ik uit naar de beurs volgende week! En niet alleen omdat ik mag doen wat ik het liefste doe, namelijk praten over energiesystemen.

Lees meer...

“Logistiek in de stad moet slimmer en schoner”

Wie met een bestelauto of vrachtwagen de stad in wil, krijgt vanaf 1 januari 2025 te maken met zero-emissiezones. Wie krijgt er wanneer mee te maken en wat zijn de consequenties? Jan Robbert Albrechts van de Gemeente Rotterdam is een van de sprekers van de kennissessie over deze zero-emmissiezones.

Lees meer...

"Samenwerking nodig voor emissievrije toekomst"

Ongeveer 45% van de vrachtwagenritten in Europa is minder dan 300 kilometer. Dat kan inmiddels prima elektrisch. Jan Schouten, Manager Energy Transition bij Volvo Trucks Nederland, zal op Ecomobiel uiteen zetten hoe Volvo Trucks ‘samen op weg wil gaan naar een emissievrije toekomst’.

Lees meer...

Multi-inzetbaar waterstof-brandstofcelsysteem won in 2022 Waterstof Innovatie Award

zepp.solutions is gespecialiseerd in het ontwikkelen van brandstofcelmodules. Joost Wendling, marketing & communicatiemanager, over de technologie en toekomstplannen.

Lees meer...