Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

“Wat kijk ik uit naar de beurs volgende week!”

Column van Auke Hoekstra - NEON Research (TU Eindhoven) en ZEnMO

 

Wat kijk ik uit naar de beurs volgende week! En niet alleen omdat ik mag doen wat ik het liefste doe, namelijk praten over energiesystemen.

Lees meer...

“Logistiek in de stad moet slimmer en schoner”

Wie met een bestelauto of vrachtwagen de stad in wil, krijgt vanaf 1 januari 2025 te maken met zero-emissiezones. Wie krijgt er wanneer mee te maken en wat zijn de consequenties? Jan Robbert Albrechts van de Gemeente Rotterdam is een van de sprekers van de kennissessie over deze zero-emmissiezones.

Lees meer...

"Samenwerking nodig voor emissievrije toekomst"

Ongeveer 45% van de vrachtwagenritten in Europa is minder dan 300 kilometer. Dat kan inmiddels prima elektrisch. Jan Schouten, Manager Energy Transition bij Volvo Trucks Nederland, zal op Ecomobiel uiteen zetten hoe Volvo Trucks ‘samen op weg wil gaan naar een emissievrije toekomst’.

Lees meer...

Multi-inzetbaar waterstof-brandstofcelsysteem won in 2022 Waterstof Innovatie Award

zepp.solutions is gespecialiseerd in het ontwikkelen van brandstofcelmodules. Joost Wendling, marketing & communicatiemanager, over de technologie en toekomstplannen.

Lees meer...

Van Kessel / Greenpoint: “Onze ambitie is een netwerk van tankstations, distributie en productie van groene waterstof”

Groene waterstof is hét emissieloze alternatief voor voertuigen waarvoor elektrisch rijden (nog) geen oplossing is, zoals zware vrachtwagens en bouwmachines. Een grote uitdaging is nog de uitbouw van een goede infrastructuur voor het tanken van waterstof. Eén van de bedrijven die daar hard aan werkt, is de Van Kessel groep uit Milheeze.

Lees meer...

Nieuwe subsidie voor laadinfrastructuur bij VvE’s

Vanaf januari 2024 kunnen VvE’s subsidie krijgen voor de installatie van basislaadinfrastructuur die nodig is om alle parkeerplaatsen van een oplaadpunt te voorzien. De bestaande subsidie voor een VvE oplaadpuntenadvies wordt verlengd met 4 jaar. Deze subsidies helpen om oplaadpunten voor elektrische auto’s bij VvE’s te realiseren.

Lees meer...

Maak kennis met de innovatieve NXT ChargePost.

De energietransitie is in volle gang, de verkoop van elektrische voertuigen neemt steeds verder toe en daarmee ook de vraag naar nieuwe snellaadlocaties. Op veel locaties kan helaas nog niet aan deze wens voldaan worden, vanwege de beperkte capaciteit van het stroomnet. NXT Mobility heeft de perfecte oplossing hiervoor: de NXT ChargePost!

Lees meer...

“Tijdig nadenken over laden van e-trucks”

Bij de overstap naar elektrische trucks zullen transporteurs vooral moeten nadenken over het laden daarvan, zowel onderweg als bij het eigen bedrijf. In de kennissessie ‘Laden met e-trucks’ gaat Robert van den Hoed van Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur (NKL) in op de tools die transporteurs op weg kunnen helpen naar elektrisch rijden.

Lees meer...

“ESD presenteert innovaties in energieopslag”

Energy Storage Day staat dit jaar in het teken van innovaties in energieopslag. Daar gebeurt enorm veel, zegt Jeroen Neefs van Energy Storage NL, zowel op het gebied van opslag in de vorm van elektriciteit en warmte als zogenaamde moleculenopslag. In een Techtalk zullen ook instituten en organisaties als TNO aangeven hoe zijn de innovaties op dit gebied stimuleren.

Lees meer...

“Laadvoorziening vraagt vroegtijdige actie”

Emissieloos materieel is in opkomst. Maar om de bouwplaats daadwerkelijk emissieloos te maken is er meer nodig dan materieel, stelt Edwin Lokkerbol, programmamanager van Emissieloos Netwerk Infra (ENI). Lokkerbol is een van de sprekers van de kennissessie ‘Emissieloze bouw(plaats) van morgen’ op vakbeurs Zero Emission | Ecomobiel.

Lees meer...