Taal
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Laadpaalkleven kan worden bestreden met stimuleringstarief

Laadpaalkleven is een steeds groter wordend probleem. Het probleem van e-rijders die onnodig lang een laadpaal bezet houden kan effectief worden bestreden door prijsprikkels in de vorm van een stimuleringstarief.

Lees meer...

Porsche gaat met Taycan elektrisch tijdperk in

Porsche gaat met de Taycan het elektrisch tijdperk in. 6 miljard euro aan investeringen, 1.200 nieuwe medewerkers alleen al voor de Taycan.  ‘We verwachten dat meer dan 50 procent van de geleverde Porsche-modellen in 2025 elektrisch zal zijn,’ zegt Lutz Meschke, vicevoorzitter van de raad van bestuur en chief financial officer van Porsche.

Lees meer...

Gazelle lanceert elektrische vrachtfiets D10 e-cargo

Gazelle presenteert tijdens de internationale transportbeurs IAA in Hannover de pakketbezorger D10 e-cargo. Met de D10 e-cargo pakketbezorger springt Gazelle in samenwerking met Aluca en mobility-as-a-service start-up DOCKR op eigen wijze in op de vraag naar last-mile-transportoplossingen voor binnensteden.

 

Lees meer...

VDL introduceert nieuwe batterijen en lader voor elektrische bussen

VDL breidt het pakket voor de elektrische bus VDL Citea Electric uit met een nieuwe generatie batterijen en een laadconnectie voor een inverted pantograaf. Binnen West-Europa rijden ruim 250 VDL Citea’s Electric die samen al 15.000.000 elektrische kilometers hebben afgelegd.

 

Lees meer...

Overijssel en Gelderland nemen eerste laadpunt van grootste Europese aanbesteding in gebruik

Het eerste laadpunt van de grootste Europese aanbesteding voor elektrische laadpunten ooit, is in de gemeente Dalfsen in gebruik genomen.  In de komende periode worden 4.500 laadpunten aangelegd in 43 gemeenten in Overijssel en Gelderland.

Lees meer...

EU kent Nederland 19,1 miljoen euro subsidie toe voor elektrische mobiliteit

Nederland heeft 19,1 miljoen euro subsidie toegekend gekregen uit het programma voor het Trans-Europese Vervoersnetwerk (TEN-T), dat als doel heeft om binnen de Europese Unie tot 1 grensoverschrijdend hoofdnetwerk voor het vervoer over land, water en door de lucht te komen

Lees meer...

EVMonitor: aantal volledig elektrische auto’s verdubbelt in 2018

Het aantal volledig elektrische auto’s in Nederland zal naar verwachting in 2018 verdubbelen ten opzichte van 2017.

Lees meer...

bol.com en PostNL bezorgen in Amsterdam binnen 2 uur pakketten met elektrische bakfiets

Artikelen binnen 2 uur na bestelling in huis en duurzaam bezorgd? Voor Amsterdammers is dit vanaf nu realiteit.

Lees meer...

Alle McDonald’s met een McDrive krijgen snellaadpunten

Alle McDonald’s in Nederland met een McDrive krijgen snellaadstations voor elektrische auto’s. Nuon gaat hiertoe vanaf eind dit jaar 168 snellaadpalen met elk 2 snellaadpunten plaatsen.

Lees meer...

Onderzoekers kraken contactloze sleutel van Tesla

Onderzoekers van COSIC, een imec-onderzoeksgroep aan de KU Leuven, hebben aangetoond dat de autosleutel van de Tesla Model S verouderde en onveilige cryptografie gebruikt.

Lees meer...